Friday, 24 February 2012

~pulang ke tanah air~

hi all my readers . tdi aqu bru dapat call dr abah aqu . dya kata kme kena balek coz my mum tngah nazak . adess ! trus sjuk tngan aqu lpas dngr abah aqu ckap cm tu . automatik air mata aqu jtuh .


my , tnggu ucu tau , lusa ucu balek . i miss u my :( GOD , please give strength for my mum , i'm still need her .

SAKIT HATI !!

assalamualaikum all my readers . actually hri ne aqu saket hti , arhhh ! saket hti tngok fb'Y . damn ! i hate this feeling oke ! i'm fucking hate this ! shit !!

aqu dgn dya dah tkda apa2 , knp aqu msti rasa sakit , marah , cmburu n everything lar ! lpas tngok fb dya . spatut'Y aqu x blh cmburu ! aqu x blh marah ! tu hak dya , aqu syapa nak mrah dya , nak cmburu dgn apa yg dya bt ! damn ! nazriel ! stop it oke ! u n her ? OVER !!  its OVER !what wrong with u nazriel ?? huh ?? ! damn !

oke , maybe sebb aqu masi syg'N ko , masi rsa diri ne prlu'N ko . thats why aqu rasa cm ne . aqu bnci dgn apa yg aqu rsa skang ne , aqu bnci ! aqu sakit tngok pic ko d fb dya , komen2 ko dgn dya , bukn dya syak , tpi dgn suma mkhluk yg prnh nak rosak'N hbungan kyta . sorry , aqu x ptut rsa cm ne'N , sebb ko dgn aqu pn tkda apa2 . itu hak ko'N . aqu x mo rsa suma sakit ne , tpi aqu kalah dgn prasaan aqu cndiri , aqu try utk stop fkir suma ne ! tpi skali lae aqu tewas ! entah lar , even ko x bsyang2 dorang pn , aqu ttap rasa sakit . if after this ko nak kata yg aqu ne , cmburu x btempat , its oke , just say it ! i dont care . coz aqu just luah'N apa yg aqu rsa . bdoh'N aqu ne !

gambar kmu ne yg bt aqu sakit hti . yar , aqu tau kmu tkda apa2 , tpi x tau plk lpas kyta break ne . em , sorry kalo apa yg aqu luah'N ne bt ko sakit or mnyampah dgn aqu . aqu x mmpu nak pndam bnda ne . aqu nak luah pn aqu x tau nak luah dgn syapa . em , if ko dgn dya cple balek pn , its oke . aqu x kisah . aqu janji dgn ko , aqu try trima , n try snyum utk ko . ini janji aqu .

Tuesday, 21 February 2012

Kita Dah Berakhir'N syg ??

assalamualaikum for all my readers n my special one .

aqu mngakui bhawa diri ini trlalu sukar utk mlakukan , namun apa'N daya dmi kbaekan brsama trpaksa jgk aqu mlepas'N ko prgi , wlaupn hati kcil ini sering shaja mmberontak mngata'N TIDAK ! spenuh hti . namun biar lar diri ini mnanggung penderitaan krna aqu benar2 mrela'N .

andai waktu dpat qu putar'N , ingin shaja aqu kmbali'N waktu kpada keadn yg dlu . bukn mnyesali dgn apa yg trjadi , cuma hti ini x prnh mnyangka bhawa sgala'Y bgitu cpat brlalu . bt diri ini , hnya ko shaja yg brtakhta d hti . bukn x dpat mnerima takdir ILLAHI yg ko bukn milik qu lae , ttapi krana hti ini masih x brupaya mlupa'N cynta dan kbhagiaan yg tlah ko bri'N . mngkin suatu hti nti , aqu akan brtemu dgn cynta yg bru . ttapi ia'Y x akan mnghalang diri ini utk trus mnyayangi mu krana pda qu ko smemang'Y brmakna dlam hdup qu , kini dn slama'Y .

sgala apa yg tlah trjadi hrap ko semat'N d hti , agar mnjadi suatu rhsia dan knangan abadi . agar hti dan jiwa sering mngingati bhawa kyta prnh mngikat janji pada sbuah cynta yg suci . maaf'N aqu andai coretan qu ini mngganggu hdup mu , bukn sngaja ingin mluah'N yg trsirat d hti , bukn jua bniat utk mmenangi hti mu kmbali dan bukn jga ingin mminta blas simpati , ttapi hnya skadar coretan beasa utk mngubati jiwa yg trluka ini .

assalamualaikum :')

Monday, 20 February 2012

Hidup Qu Kini

hdup qu ini pnuh dgn dugaan , ada yg mudah d tmpuhi dan ada yg amat perit d lalui . hri bganti hari ,  dugaan dan rintangan masi setia mnemani diri . adakala'Y aqu tewas dgn prasaan sndiri .

bgitu lar hdup qu kini , aqu x skuat dlu . kini qu lemah mnghadapi'Y . apa yg mampu aqu laku'N ada lar berserah dan mngharap'N sinar bahagia d hujung jlan .

walaupn sesngguh'Y aqu tau , berserah itu pasrah , dan redha itu rela . jika aqu rela , brmakna aqu rela d duga .
krna hmba yg d duga itu lbeh disayangi-NYA . :')

Wednesday, 15 February 2012

my heart said :

stiap yg kyta impi'N x slalu'Y indah . ksunyian mngajar qu brdikari . tangisan ada lar kasih syg .  namun , satu yg akan kyta ingat seumur hdup ialah KENANGAN . knangan masi d cne , x'N luput , kbahagiaan yg x dkecapi , ksunyian yg mnemani diri . kesilapan yg dlaku'N , keegoan yg mnguasai diri . yar , aqu ego !

dear my manja , thanks for evrything ma , thanks for the joy , thanks for the happiness , papa hrgai suma tu . Ya ALLAH , ko tmu'N hamba mu kpd kbahagiaan yg sejenak , dugaan yg mnduga kesabaran , kesetiaan yg mncabar keimanan . sdh trlalu jemu mnerima dugaan dmi dugaan , trlalu lemah kaki qu mlangkah . sdh jenuh aqu mnerima kesakitan ini , x mmpu lae mrintih . trlalu sarat jiwa ini dgn pnderitaan . hnya KAU yg tau brtapa syg'Y , cynta'Y hti ini pda'Y .

em , lastly for u ma . i love u , n really2 miss u dear . so much . papa tau , papa ego , papa jhat sebb bt mama sakit . tpi prcaya lar syg , suma ne utk kbaekan mama . kyta jauh ma , jauh sngat , kyta trpisah antara dua bnua . papa kna hbis'N msa papa 5 thun d cne ma , seutuh mna pn kyta jaga cynta kyta , hti kyta dn hbungan kyta ne , apa2 pn blh jd dlam msa 5 thun ne . papa tau mama x'N tahan . even slalu kata mama snggup , tpi hakikat'Y mama x kuat , bgtu juak papa ma .papa bt suma ne bukn sebb papa x syg , bukn sebb papa x cynta or apa2 lar . tpi papa x nak mama sakit tnggu papa . 5 thun bukn tmpoh yg skjap ma , tpi lama . trlalu lama .

em , mama blh tnpa papa'N syg ? mama blh happy tnpa papa . mama blh dpat yg lbeh baek dr papa . prcaya papa ma . papa slalu doa'N mama supaya mama dpat jdoh yg baek . lbeh baek dri papa . em , mama jgn risau psal papa tau , papa oke kalo mama papa ne oke ,

just take care n always know , that i always luv n miss u dear :')

Monday, 13 February 2012

~ada yang PERGI~

ada yg pegi ktika ko HILANG , hti qu , jiwa qu . ada yg pegi ketika ko pegi , senyuman qu , tawa qu .

hidup qu ikut hilang bersama mu , cinta qu ikut pergi bersama mu .

sementara aqu masi d cne , mncuba bdiri tanpa mu .

Sunday, 12 February 2012

Jika dya BUKAN utk qu

Ya Allah , 


andai dya bukn jodoh qu , Ko tabah'N lar hti qu , ko tenang'N lar htiku , untk menempuh hari2 qu tanpa diri'Y lae . Ya Allah , andai aqu pegi dlu seblum diri'Y , Ko titip'N lar dya pengganti yg lbeh baek dari diri qu spaya dya dpat hdup dngn lbeh bahagia , ko tabah'N lar hati'Y untk mnghadapi ketiadaanku dan qu berharap dya akan melupa'N aqu dari ingatan'Y . 

Friday, 10 February 2012

welcome MR.A*** and MR.H****

hello all my readers and also u ma :) . em , korang engat lae x psal org ke3 yg aqu prnah cita sbelum ne ? x engat ? bt2 engat lar , he3x ! tpi yg beza'Y kali ne , skali dua org in progress pjuk couple aqu nak couple balek dgn gf aqu , huh ! WTF !!

em , tpu lar kalo aqu x tgugat dgn khadiran dua mkhluk ne . em , sakit hti pn ada ne , sgala2'Y ada . kdg2 aqu cndiri x tau apa yg aqu rasa . =,=" kdg2 rasa cm nak undur diri syak , tpi ? apa kata org , "HATI X RELA"
wei ! bf mna nak pisah dgn satu2'Y gf yg dya syg ? tkda derr .

for u MR.A_ _ _ , aqu dgn dya(gf aqu) still lae lar bro . bukn ko dah btunang kar ? hri tu ko ada post d status ko'N , nseb baek aqu lupa apa yg ko post tu , and lae 1 , kalo ko dah break dgn gf aqu , bt cara break , oke ? x payah nak mnggatal nak guna pnggilan mama babah kmu tu . upss ! TER-sebut plk . ha3x ! aqu pduli apa .

and for u MR.H_ _ _ _ , ko pn nak couple balek dgn gf aqu'N ? em , hri tu bukn maen lae ko ckap bsar dgn aqu , yg ko x nak dah dgn dya . adui ! HIPOKRIT ! em , lpas ko dah maki2 dya , cita yg bruk2 psal dya , senang2 syak ko nak buang kes yar , nak couple balek dgn dya . apa pnya mkhluk lar ko ne ! bwt malu kaum ! aqu add FB ko , x nak plk ko approve ? aqu tnggu juak ko approve aqu ne .


lastly for u ma , trus trang papa sakit hti ma  . dah bnyak kali hbungn kyta hmpir rosak gara2 diorang ne'N . papa x slah'N mama . suma kputusan d tngn mama . apa2 kputusan mama , papa trima . papa try trima . em , asal mama happy .


oke lar , all my reader , thats all for today . sorry kalo cita aqu ne bt korang mnyampah kar ? aqu just nak luah'N apa yg aqu rasa . thats all . bye !

Friday, 3 February 2012

I miss U ma :(

hye all my readers , n also my luvly one echa . em , hope u all hev a great day today . AMIN :)

em , cha oke ? dah mkan ? kalo blum , jngn lupa makan tau . mkan ikut msa . cm yg naz ckap smlam , naz x nak cha sakit . em , janggal rsanya bla x guna pnggilan mama , papa , cm kyta slalu guna tu . em , maybe pnggilan tu dah x bleh d guna dah . em , u know what , i miss u so much dear , really2 miss u . :( . kosong naz rsa skang ne . i don't know how my life without u dear . papa , em sorry i mean naz , naz masi prlu'N cha . utk prtama kli spanjang naz dngn cha , naz x trima wish gud morning dri cha hri ne . cm cha slalu wish dgn naz sbelum ne ''gud morning bantal bucuk mama ne" . naz rndu itu cha . lpas ne , naz kna beasa'N dri tnpa chaa'N . cm tu juak dgn cha tnpa naz .

berat'N suma ne utk kyta lalui . kyta trpaksa pura2 kuat utk hdapi suma ne utk jaga hti masing2 , sdang'N pda hakikat'Y kyta x kuat dah'N ?? naz mnta maaf cha , apa yg naz bt bukn atas krelaan hti naz . ne suma utk kbaekan cha . maybe lpas ne cha bleh dpat yg lbeh baek dri naz . hopefully , amin :) . naz happy kalo cha happy . naz try utk slesai'N suma msalah ne , tpi naz x nak cha trlalu mngharap dgn naz .

oke lar , tu syak utk hri ne . hope cha happy , bleh trus'N hdup cm beasa . naz tau cha kuat , kan ? take care dear , luv u until i death .



I MISS U SO MUCH ECHA !!